Όταν είστε στο κρεβάτι με τον αγαπημένο σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να “σκοτώσετε τη ρομαντική διάθεση”. Το σεξ είναι υπέροχο. Ωστόσο, ορισμένες φορές από άγνοια, από έλλειψη συγκέντρωσης ή από υπερβολικό άγχος κάνουμε πράγματα που δεν πρέπει στο κρεβάτι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές κοινές γκάφες που δεν πρέπει να διαπράξετε όταν κάνετε σεξ.

Sex tips: Τι να αποφεύγετε

  • Αποφεύγετε τα φιλιά: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, πολλοί δεν φιλούν τον σύντροφό τους όταν κάνουν σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ίσως επειδή η στάση δεν το επιτρέπει ή επειδή είναι πολύ πρόθυμοι να φτάσουν σε οργασμό. Συνεπώς αισθάνονται ότι τα φιλιά μπορεί να διακόψουν το ρυθμό. Παρ’ όλα αυτά, συνιστάται ιδιαίτερα να κάνετε μια προσπάθεια να φιλήσετε τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια της πράξης.
  • Δαγκώνετε χωρίς συναίνεση: Ενώ πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν έναν επιθετικό σύντροφο, το δάγκωμα πριν τη διέγερση μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και δυσφορία. Ίσως μάλιστα ορισμένες φορές απλά να τους τρομάξει. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο σύντροφός σας είναι ερεθισμένος πριν δαγκώσετε το αυτί, τους ώμους, το λαιμό ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός του.
  • Εστιάζετε 100% στα γεννητικά όργανα: Τα γεννητικά όργανα είναι υπέροχα, χωρίς αμφιβολία. Σίγουρα όμως θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε άλλα μέρη του σώματος του εραστή σας. Πρέπει να εστιάσετε για κάποιο διάστημα σε ολόκληρο το σώμα. Δώστε έμφαση στα γόνατα, τους καρπούς, την πλάτη και το στομάχι. Είναι εξαιρετικά ερωτογενείς ζώνες για άνδρες καθώς και για γυναίκες. Το να χαϊδεύετε απαλά αυτές τις περιοχές θα σας βοηθήσει να ερεθίσετε περισσότερο τον σύντροφό σας. με τη σειρά του, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σας ευχαριστήσουν πίσω.

  • Βάζετε το βάρος σας στον σύντροφό σας: Σαφώς και είναι εντάξει να τρελαίνεστε με τον αγαπημένο σας. Όταν όμως ξαπλώνετε από πάνω του, πρέπει να προσέχετε να μην πέσετε με όλο το βάρος σας πάνω του. Ενδέχεται να τους δημιουργήσετε ένα αίσθημα πνιγμού ή να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του σεξ.
  • Αντιμετωπίζετε το σεξ σαν πορνό: Παρόλο που ορισμένα ζευγάρια απολαμβάνουν το άτακτο σεξ, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον σύντροφό σας προτού προβείτε σε τέτοια συμπεριφορά. Αν αρχίσετε να φέρεστε άσχημα στον εραστή σας χωρίς να ξέρετε αν του αρέσει πρώτα, το πιθανότερο είναι ότι το σενάριο δεν θα τελειώσει ευχάριστα.
  • Προσποιείστε τον οργασμό: Πολλές γυναίκες είναι ένοχες για αυτό. Έχουμε αρκετές ταινίες και παραδείγματα που αναδεικνύουν πώς οι κυρίες ψεύδονται σε αυτό το θέμα. Είναι αλήθεια ότι ο οργασμός μιας γυναίκας είναι ακόμα ένα μεγάλο μυστήριο για πολλούς. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ψεύτικος.

 

Το άρθρο Sex tips: 5+1 συμβουλές για το τι να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια του σεξ εμφανίστηκε πρώτα στο Healthweb.