Μπορεί οι φακίδες να είναι γοητευτικές αλλά οι καφέ κηλίδες που εμφανίζονται στο δέρμα λόγω έκθεσης στον ήλιο, μετά από ακμή, στην εγκυμοσύνη ή λόγω ηλικίας μας ταλαιπωρούν και χαλάνε την εικόνα της επιδερμίδας μας!

Καφέ Κηλίδες - Οδηγός Αντιμετώπισης.

Πλέον υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες στον δερματολόγο μας, αλλά θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί συχνά τα μελανοκύτταρα είναι αντιδραστικά και απρόβλεπτα.

Τα ιατρικά peelings, η μικροδερμοαπόξεση ή η χρήση Laser είναι ορισμένοι από τους τρόπους που συχνά συνιστώνται για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών.

Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες δερματολογικές μεθόδους για την αποκατάσταση των καφέ κηλίδων και συνδυάστε τις πάντα με οργανωμένη, ολοκληρωμένη φροντίδα στο σπίτι.

Πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσχρωμίες, τα καφέ σημάδια και την ανομοιόμορφη όψη του δέρματος στο σπίτι;

Εξειδικευμένη φροντίδα με οξέα φρούτων

Προάγουν την κυτταρική αναγέννηση και κάνουν ελαφρά απολέπιση αποχρωματίζοντας τις επιφανειακές καφέ κηλίδες μέρα με τη μέρα.

Στο φαρμακείο θα βρείτε μια ποικιλία από κρέμες νύχτας, μάσκες και λοσιόν που περιέχουν οξέα και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τη φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων.

Ζητήστε τη συμβουλή των ειδικών για να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για τον δικό σας τύπο δέρματος.

Φροντίδα με βιταμίνη C

Η βιταμίνη C έχει πανίσχυρη αντιοξειδωτική και αναγεννητική δράση στο δέρμα.

Αναζητήστε αυτό το μοναδικό συστατικό στην κρέμα νύχτας σας ή σε εξειδικευμένες αμπούλες περιποίησης που θα βρείτε στο φαρμακείο.

Αντιηλιακή προστασία χειμώνα-καλοκαίρι

Εφάρμοσε  το αντηλιακό σου καθημερινά ακόμα κι αν πέφτει η θερμοκρασία, ακόμα κι αν έξω έχει συννεφιά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εκεί όλο τον χρόνο, όλες τις ώρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα.

Η αντηλιακή φροντίδα αποτελεί μοναδική ασπίδα ενάντια σε δυσχρωμίες. Να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Ενυδάτωση, η πρωταρχική φροντίδα!

Ενυδάτωση, η πρωταρχική φροντίδα!

Ένα ενυδατωμένο δέρμα διαθέτει τους μηχανισμούς άμυνας ενάντια σε κάθε επίθεση. Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο για να μπορεί να επιτελεί σωστά όλες τις λειτουργίες του και να δείχνει φωτεινό και υγιές.

Λευκαντική φροντίδα

Επιλέξτε μια ολοκληρωμένη διορθωτική φροντίδα κατά των δυσχρωμιών από το φαρμακείο. Χάρη στα δραστικά συστατικά τους-εμπνευσμένα από δερματολογικά πρωτόκολλα- μειώνουν την παραγωγή μελανίνης, αποχρωματίζουν τις καφέ κηλίδες και προσφέρουν φωτεινότητα και ομοιόμορφη όψη.

Οι συγκεκριμένες αγωγές προτείνονται συνήθως την περίοδο Οκτώβρη μέχρι Μάιο που η επιδερμίδα εκτίθεται λιγότερο στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Επιπλέον, είναι εμπλουτισμένες με αντιοξειδωτικά συστατικά για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης.

Συμπερασματικά, οι καφέ κηλίδες και ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος στο δέρμα αποτελούν ένα σύνθετο πρόβλημα που χρειάζεται εξειδικευμένες λύσεις.

Δεν αρκεί μια κρέμα για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συνδυάστε τα παραπάνω βήματα με σύγχρονες δερματολογικές θεραπείες για καλύτερα και άμεσα αποτελέσματα.

Η καθημερινή, επιμελής ρουτίνα ομορφιάς με εξειδικευμένα προϊόντα από το φαρμακείο θα βελτιώσει την εικόνα της επιδερμίδας σας και θα «σβήσει» τις καφέ κηλίδες από το δέρμα σας! Ζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού και του δερματολόγου σας και αναλάβετε δράση!

Αλαφάκη Μίκα, Φαρμακοποιός, Ρόδος
www.aegeanpharmacy.gr

www.y-o.gr

The post Καφέ Κηλίδες – Οδηγός Αντιμετώπισης first appeared on Υγεία & Ομορφιά.