Ιστορία

F8B41C35A3BFB261B6C07C8B62D2AE4B

Στη Νέα Ιωνία του 1923 ένα σχολείο μετατρέπεται σε Νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων από τη Μικρασία που ζουν στην περιοχή.
Μέσα σε ασφυκτικούς χώρους, ελάχιστα άτομα προσωπικό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αφοσίωση και χαμόγελο στους ασθενείς που συνεχώς αυξάνονται.

Τα χρόνια περνούν, οι ανάγκες μεγαλώνουν και οι συνθήκες παροχής φροντίδας υγείας ολοένα και δυσκολεύουν. Ώσπου μια σπουδαία γυναίκα η κυρία Αλίκη Περρωτή - Κωνσταντοπούλου δέχεται, την πρόταση του γιατρού του Νοσοκομείου κου Δημήτρη Ζαμπούρα, να ανεγείρει πολυόροφο Νοσοκομειακό κτίριο, δωρεά στο κράτος στη μνήμη του πατέρα της.

Το 1980 ξεκινάει η ανέγερση του νέου κτιρίου η οποία ολοκληρώνεται το 1989.
Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του κράτους, το οποίο προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, το Νοσοκομείο μας στελεχώνεται και αρχίζει να λειτουργεί.

Στο χρονικό διάστημα 1989 - 1990 μεταφέρονται στο καινούργιο Νοσοκομείο σταδιακά όλες οι υπηρεσίες.
Το Κωνσταντοπούλειο Συγκρότημα Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Η Αγία Όλγα» είναι χτισμένο σε έκταση 20 στρεμμάτων και βρίσκεται στον οδικό άξονα Χαλανδρίου - Ν.Φιλαδέλφειας, κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού της Ν.Ιωνίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και καλαίσθητο κτίριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο του προσωπικού που προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα σε αυτό όσο και των νοσηλευόμενων, στο μέγιστο βαθμό. Εξυπηρετεί μια ευρεία περιοχή με πολλούς δήμους (Ν.Ιωνία, Μεταμόρφωση, Ν.Φιλαδέλφεια, Ν.Χαλκηδόνα, Ν.Ηράκλειο, Αγ. Ανάργυροι, Μαρούσι, Πεύκη κλπ). Στο Νοσοκομείο ανήκει το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπως επίσης 4 περιφερειακά ιατρεία στο Κάλαμο, Ωρωπό, Αφίνδες και Αυλώνα αντίστοιχα και τέλος τα ΙΑΚ Ν.Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Μενιδίου. Επιπλέον υποστηρίζει με το προσωπικό του τη καθημερινή λειτουργία του Πολυιατρείου Περιστερίου.

Σήμερα 13 περίπου χρόνια μετά, το Νοσοκομείο προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, προσαρμοζόμενο συνεχώς στις σύγχρονες ανάγκες και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, κάθε κατηγορίας, συνεχώς εκπαιδευόμενο, ευρύχωρους και καθαρούς χώρους νοσηλείας καθώς και ανανεωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Λειτουργεί σε αυτό Ενδοσκοπική Μονάδα, Αξονικός Τομογράφος, Καρδιολογική και Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική στον ανακαινισθέντα όροφο του Παλαιού Νοσοκομείου. Το 2000 εντάχθηκε στη δύναμη του Νοσοκομείου η Ψυχιατρική Κλινική η οποία στεγάζεται σε ανεξάρτητο από το υπόλοιπο Νοσοκομείο κτίριο, το οποίο κατασκευάσθηκε το 1999.

Το Νοσοκομείο αντικρίζει το μέλλον με όραμα και υψηλούς στόχους. Έχοντας πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον πολίτη - ασθενή και την όσο το δυνατόν πληρέστερη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή του στα πλαίσια λειτουργίας της 1ης ΥΠΕ Αττικής, θέλει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του ως «Νοσοκομείο της γειτονιάς» και την εμπιστοσύνη των προσερχόμενων σε αυτό πολιτών, εξασφαλίζοντάς τους εύκολη πρόσβαση, ταχεία και ποιοτική εξυπηρέτηση.
Ταυτόχρονα δημιουργεί δομές και διαδικασίες παρακολούθησης, αξιολόγησης και διαχείρισης των νέων εξελίξεων, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητά του.
Η πολλαπλή και σε όλα τα επίπεδα ανάγκη συλλογής, επεξεργασίας και διαχείρισης της πληροφορίας θα οδηγήσει σύντομα στην εφαρμογή ολοκληρωμένου Πληροφορικού Συστήματος (M.I.S.).

Παράλληλα στα πλαίσια της ανάπτυξης παροχής υπηρεσιών υγείας επιτακτική είναι η ανάγκη εφαρμογής πρωτοκόλλων ιατρικών πράξεων.

Πιστοποίηση έχουν τα εξής τμήματα και κλινικές: Αιμοδοσία, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Εμφραγμάτων και Αιμοδυναμικό.


Διαπίστευση έχουν τα εξής εργαστήρια: Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Βιοχημικό, Κυτταρολογικό, Παθολογοανατομικό και Ακτινοδιαγνωστικό.

Το Νοσοκομείο μας προετοιμάζεται και δημιουργεί τις προϋποθέσεις που θα του επιτρέψουν να επιτύχει τους στόχους του και να λειτουργήσει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα σε δομές προώθησης των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών για τον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας.